View Full Version : Help finding the firewall


tallguy4u2luv
07-18-2007, 04:36 PM
Okay...I've looked for the last half hour....I have a horn that I want to install with a different switch....I cannot for the love of God find out where the fire wall is located!!! Anyone know where to direct me on this one? The XB1 firewall was a breeze to locate but I cannot see where the wiring goes in or out on the XB2! :tap:

rsw1124
07-18-2007, 08:25 PM
could you modify existing horn wiring, for the new one perhaps. That would solve Firewall problem and use existing Power wires. Just splice into for additional Power. just a quick thought.

tallguy4u2luv
07-18-2007, 09:26 PM
no...the problem is that I need to wire a separate swith near the drivers seat.

cherryBox
07-18-2007, 09:47 PM
standing in front of your hood, look in between the engine and the driver's compartment. that should be your firewall.









:silly: couldn't resist. there has to be a grommet somewhere for wiring to pass thru the firewall. find the beefiest wire bundle under the hood and trace it around. I highly suspect that if you trace the wires from either fusebox, you will find a grommet.

Frosty355
07-18-2007, 10:03 PM
standing in front of your hood, look in between the engine and the driver's compartment. that should be your firewall.
That was the same answer I was thinking. :lalala:

tallguy4u2luv
07-18-2007, 11:29 PM
Sorry...I know where the firewall is what I meant to say is where can I feed a line through it....I can't find anyplace to feed the wire. Thanks!!!!

cyergey
07-18-2007, 11:38 PM
Good one cherryBox. I thought the same thing when I read the subject line...

Frosty355
07-18-2007, 11:48 PM
Sorry...I know where the firewall is what I meant to say is where can I feed a line through it....I can't find anyplace to feed the wire. Thanks!!!!
I took all my wires through the main grommet on the drivers side just behind the battery. It's the one with 90% of the wires from the engine bay and it runs inside the cab just above the pedals. I poked a hole in just above the wires for everything I have run.

OldYeller
07-18-2007, 11:57 PM
I used the driver's side for my Randode engine cathodes. You can also find the firewall by looking under the dash---LOL

tallguy4u2luv
07-19-2007, 02:55 AM
Jeez...alright already....I know where the heck the firewall is guys....I'm trying to find out where I can put the wiring through....the new XB is not like the old one at all...its put together like a Honda where everything is in place so tight and so precise its much harder to take apart then the old XB. I see where the wiring comes in but there is just no wiggle room at all...just wondered if anyone has added anything to the XB2 through the firewall yet.

cherryBox
07-19-2007, 07:07 AM
it's going to be tight as it needs to be waterproof. there are several threads on here regarding how to pass a wire thru the grommet. Please let me know if you need help finding them, and I will direct you.

I don't think they are xb2-specific, but the concept is the same.

my08xb
07-19-2007, 07:29 PM
YES!!! I get to use my super powers of problem solving!

Ok here is what you do.....

1. Get a decent size straw, like those thick red straws you sometimes get with your drinks

2. Now get a screwdriver that will fit into the straw.

3. Cut the straw so it is short enough to fit on the screw driver without hanging over.

4. K now with the straw on the screw diver, carefully push it through the main grommet under the steering wheel.

5. When your through the grommet, pull out the screw diver. If you did everything correctly the straw should stay put.
Now you have a easy axcess hole where you can slip wires through the straw to the other side.

I did this to run the power for my leds and it worked perfectly.

cherryBox
07-19-2007, 09:42 PM
:clap:

XBFred
07-19-2007, 11:15 PM
Anyone know where I can get a 4g straw :P

YES!!! I get to use my super powers of problem solving!

Ok here is what you do.....

1. Get a decent size straw, like those thick red straws you sometimes get with your drinks

2. Now get a screwdriver that will fit into the straw.

3. Cut the straw so it is short enough to fit on the screw driver without hanging over.

4. K now with the straw on the screw diver, carefully push it through the main grommet under the steering wheel.

5. When your through the grommet, pull out the screw diver. If you did everything correctly the straw should stay put.
Now you have a easy axcess hole where you can slip wires through the straw to the other side.

I did this to run the power for my leds and it worked perfectly.

boxful
07-20-2007, 02:38 AM
Anyone know where I can get a 4g straw :P
[/quote]

That's exactly what I was thinking.

my08xb
07-20-2007, 01:50 PM
Lol i just found one of those big red ones in one of my drawer. But im sure you can you any of them if you use a smaller screw driver. But this does do the trick and makes life alot easier!! :P

Bigfieroman
07-20-2007, 02:20 PM
When I was running the 10ga power wire to my amp (150w RMS), I tried the straw trick (it is not new or original) but the wire was too big. What I did was:

Slit the little boot on the inside that leads into the grommet

Get a long screwdriver and tape the end of the wire to the end of the driver (securely, I used electrical tape, be sure to completely cover the tip of the screwdriver and the end of the wire)

Spray the whole thing with a bit of white lithium grease

Push it through the grommet

Cut off the tape on the other side and pull the wire through

cherryBox
07-20-2007, 03:35 PM
http://www.scionlife.com/forums/viewtopic.php?p=2435858#2435858

Bigfieroman
07-20-2007, 03:51 PM
Damnit.

I hadn't seen that thread, but I thought I was being all original.

Ohh well, great minds think alike!

XBFred
07-20-2007, 04:12 PM
I was only kidding about the 4g straw. The wire is thick enough that it should just push right through

my08xb
07-20-2007, 05:47 PM
yea the straw trick is only good for like the smaller wires.
I just used it with the wires for my leds. and just shoved my amp wire through later.
But hope you get it!!!

marcemarcxB08
07-28-2007, 04:26 AM
i wish that scion knowing that people like us will add sytems to our cars hence the reason of the outputs on the premium radio....would add like a blank rubber grommet to the firewall that was just for the power wire to run through ive seen them on many cars that i have worked on...