Notices
Scion xB 2nd-Gen Owners Lounge
Second Generation 2008-2015 [AZE151]

limp mode help!!!

Old 09-14-2013, 11:29 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Default limp mode help!!!

Got into my 2009 (23,000 miles on it) yesterday morning, it was dead... no lights, no stutter, nothing.
Had the husband jump the battery, everything came on like a charm. Noticed my front dome lights were on and so was my windshield wipers. My kids got inside my vehicle and pushed bottons and what not.
My check engine light was on, so was my traction control, and my VSC off was flashing the entire time.
Shifted the car into gear R, then D and each time it was shifting hard. Started to drive when i noticed i had no power to my gas pedal, the RPMs went nowhere. Engine made no reving up sound. The fastest it went was 21mph. Limping along of course. Pulled into a gas station to put gas into it, thinking that was the problem... turned it off and BOOM, it was dead again.
Jumped the battery again and made it to my dealership whom had to sublet it out to Toyota, they coudnt get a diagnostics read on it. So for now, its sitting at the toyota dealership until monday or whenever they can get around to it because it wasnt by appointment. UGH!!!
Can anyone give me an insight to whats going on with my car??
kdouglas87 is offline  
Old 09-15-2013, 02:41 AM
  #2  
Senior Member
10 Year Member
5 Year Member
SL Member
iTrader: (1)
 
elwaylite's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Theodore AL
Posts: 1,108
Default

Haven't had that on the Scion, but my Sonata goes into a limp mode like that when the battery dies. Ive had two failed batteries, and itll crank, but you can floor it and it might do 10mph around the neighborhood. It was the weirdest thing ever the first time it happened.
elwaylite is offline  
Old 09-15-2013, 04:22 AM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 2
Default

Yea this is a first for me too. I stepped on the gas, all the way to the floor and nothing. It really sucked at stop lights and stop signs when taking off.
kdouglas87 is offline  
Old 09-15-2013, 09:02 AM
  #4  
jct
Senior Member
10 Year Member
5 Year Member
SL Member

 
jct's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 13,950
Default

have you tried leaving a battery charger on it over night on a low amp setting charge?

that might fix it
jct is offline  
Old 09-15-2013, 08:12 PM
  #5  
Junior Member

 
Join Date: Jun 2013
Posts: 4
Default

Might have blown the fuse to the throttle when you jumped it.
Habes87 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
gedster314
Scion xB 2nd-Gen Owners Lounge
14
11-17-2018 02:56 PM
javio24
Scion xB 2nd-Gen Drivetrain & Power
5
08-13-2015 05:27 PM
carid
Exclusive Sponsored Sales
0
08-07-2015 11:32 AM
herbn44
Scion xA/xB 1st-Gen Drivetrain & Power
2
07-24-2015 02:26 PM
Dmscomp8892
Scion tC 2G ICE & Interior
0
11-22-2014 02:55 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: limp mode help!!!


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.