Notices
Scion tC 1G Drivetrain & Power Engine and transmission discussions...

Weapon R intake Problem

Old 07-29-2005, 07:26 AM
  #1  
Junior Member
5 Year Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 12
Default Weapon R intake Problem

I have a 5A TC with 21,000mi. Yesterday i was drving home and my intake sounded louder than usual, and i noticed my performance was also lacking. My car would rev out but accelerate very slowly. I figured one of the hose clamps was probably loose. after tightening the clamps i drove the car and it would stutter from 3500-5000 rpm under a slow roll on the throttle. I took off the intake tightened all the clamps, tightened the MAF, looked for any vacuum hoses that may have fell off and disconnected the battery to reset the ECU. I drove the car tonight and the CEL came on. I disconnected the battery again and reset the CEL. The car drives ok now, performance wise it still seems inconsistant, and the intake sound is still louder than usual. It wont stutter anymore under a load, but from 3000-4500rpms it feels sluggish. Im wondering what the problem may be any help guys??
JMM8586 is offline  
Old 07-29-2005, 08:20 AM
  #2  
Senior Member
10 Year Member
5 Year Member
SL Member
 
GoSwim's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Florida
Posts: 261
Default

I'm stumped.
If you tightened everything, made sure that all the hoses were connected properly, and reset the ECU, then it should be fine. It's hard to tell from my point of view. Maybe there's something wrong with your butt dyno, or maybe by resetting the ECU it's now compensating for the extra air (I doubt this is causing the problem).
GoSwim is offline  
Old 07-29-2005, 01:06 PM
  #3  
Senior Member
10 Year Member
5 Year Member
SL Member
 
matty-tC's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,045
Default

get the code read at autozone for free and post the code on here
matty-tC is offline  
Old 07-30-2005, 12:39 AM
  #4  
Senior Member
5 Year Member
SL Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 367
Default

Never heard of that problem.
if you need any help call us.

650-877-8280
Weapon-R is offline  
Old 07-30-2005, 12:50 AM
  #5  
Senior Member
5 Year Member
SL Member
 
acasanova's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Miami FL
Posts: 615
Default Re: Weapon R intake Problem

Originally Posted by JMM8586
I have a 5A TC with 21,000mi. Yesterday i was drving home and my intake sounded louder than usual, and i noticed my performance was also lacking. My car would rev out but accelerate very slowly. I figured one of the hose clamps was probably loose. after tightening the clamps i drove the car and it would stutter from 3500-5000 rpm under a slow roll on the throttle. I took off the intake tightened all the clamps, tightened the MAF, looked for any vacuum hoses that may have fell off and disconnected the battery to reset the ECU. I drove the car tonight and the CEL came on. I disconnected the battery again and reset the CEL. The car drives ok now, performance wise it still seems inconsistant, and the intake sound is still louder than usual. It wont stutter anymore under a load, but from 3000-4500rpms it feels sluggish. Im wondering what the problem may be any help guys??
Might be a dirty MAF. Have it checked out.
acasanova is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Marganne
Scion xB 1st-Gen Owners Lounge
4
04-03-2015 06:52 PM
Scionxa180
Scion xA Owners Lounge
8
03-13-2015 04:39 AM
drobins27
Scion tC 1G Drivetrain & Power
10
02-02-2015 02:10 PM
AxRxP
Scion tC 2G Drivetrain & Power
1
01-25-2015 08:40 PM
757_BRDFLY
Scion tC 2G Owners Lounge
0
01-09-2015 12:29 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Weapon R intake Problem


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.