Go Back  Scionlife.com > Scion xB 2nd Gen > Scion xB 2nd-Gen Owners Lounge
Reload this Page >

08 XB electrical type buzzing from dash area @ 80mph +

Notices
Scion xB 2nd-Gen Owners Lounge
Second Generation 2008-2015 [AZE151]

08 XB electrical type buzzing from dash area @ 80mph +

Old 02-10-2010, 03:41 AM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Default 08 XB electrical type buzzing from dash area @ 80mph +

Looking to see if anyone else has seen this. When driving at 80+ there is a electrical buzzing like noise coming from the instrument cluster area.

We just got this XB a few weeks ago and haven't really driven it that much.

This is repeatable every time if have tried. It actually seems to grow in intensity as the car goes faster.

I have a call into the dealer but I was hoping that someone else may have an idea of what this could be.

Thanks, TEEBOX

Last edited by teeboxaz; 02-11-2010 at 03:00 PM.
teeboxaz is offline  
Old 02-10-2010, 07:37 AM
  #2  
Senior Member
10 Year Member
5 Year Member
SL Member
 
TRDxD's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: California
Posts: 1,273
Default

The fix is simple:

Stop driving at 80+ unless you're at a track
TRDxD is offline  
Old 02-10-2010, 01:03 PM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Thumbs down

Originally Posted by TRDxD View Post
The fix is simple:

Stop driving at 80+ unless you're at a track
While driving around at 80mph in California must be frowned upon, here in Arizona we have some stretches of freeway that have 75mph speed limits so cruising around 80mph is not exacly pushing it. I don't think it is unreasonable for a 08 xb to not have a buzzer going off in the dash while doing that speed.

Thanks for such a helpful reply.

Last edited by teeboxaz; 02-10-2010 at 08:17 PM.
teeboxaz is offline  
Old 02-11-2010, 11:24 AM
  #4  
Senior Member
10 Year Member
5 Year Member
SL Member

 
buickid's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Honolulu, HI
Posts: 745
Default

Excellent response... from TRDxD... who owns a xD.
Anyway, I haven't noticed any buzzer noises at 80 mph, even with the pedal to the floor. Perhaps theres some kind of wind noise or engine vibrating rattling a plastic piece?
buickid is offline  
Old 02-11-2010, 11:48 AM
  #5  
Senior Member
10 Year Member
5 Year Member
SL Member
iTrader: (7)

 
ack154's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 16,701
Default

Just wait until you get to 88mph.... then you're really in trouble.

Wait, that wasn't helpful - my bad.

Srsly though you may just want to take it in - especially considering that it is repeatable. That way you know they can't come back and be like "well we didn't notice anything..."
ack154 is offline  
Old 02-11-2010, 12:04 PM
  #6  
Member
10 Year Member
5 Year Member
SL Member
Team ScioNRG

 
BlackKnightxB's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Boston
Posts: 94
Default

I've been over 100 in my box many times and haven't heard any buzzing sound. there has got to me somthing going on with your ride...
BlackKnightxB is offline  
Old 02-11-2010, 01:38 PM
  #7  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Default

Yeah I am taking it in next week. My dealer is slammed with the recalls.
I pulled part of the dash off and the instrument cluster out and it still made the noise. Very electronic sounding as opposed to a piece of plastic rattling.

Hard to tell if it is coming from the engine compartment.

But it is repeatable which is a good thing I guess.

I am concerned because I only have 2k left on the factory warranty and not sure if the extened warranty will cover them searching for noises like this.

I must say I have been dissapointed with our Gen 2, but my Gen 1 is still running great.

Thanks
teeboxaz is offline  
Old 02-11-2010, 01:45 PM
  #8  
Senior Member
10 Year Member
5 Year Member
SL Member
iTrader: (7)

 
ack154's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 16,701
Default

Originally Posted by teeboxaz View Post
Yeah I am taking it in next week. My dealer is slammed with the recalls.
I pulled part of the dash off and the instrument cluster out and it still made the noise. Very electronic sounding as opposed to a piece of plastic rattling.

Hard to tell if it is coming from the engine compartment.

But it is repeatable which is a good thing I guess.

I am concerned because I only have 2k left on the factory warranty and not sure if the extened warranty will cover them searching for noises like this.

I must say I have been dissapointed with our Gen 2, but my Gen 1 is still running great.

Thanks
As long as your extended is the same bumper to bumper as the factory warranty and you haven't messed with anything in the area of the problem - you're fine. I had extended warranty on my tC and they covered everything. Was definitely worth the purchase.
ack154 is offline  
Old 02-11-2010, 09:23 PM
  #9  
Senior Member
10 Year Member
5 Year Member
Fail, INC
Scikotics
SL Member
Scinergy

 
HATEnFATE's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Failin.......
Posts: 614
Default

^^^it really depends on the company the extended warranty is through also.

You don't need to take it in and have a tech look at it right away but get in there and have a service advisor go on a ride with you at least so you can get it noted in your service history so once your factory BTB warr expires, you have something to fall back on while you were in warr.
HATEnFATE is offline  
Old 02-13-2010, 02:29 AM
  #10  
Senior Member
5 Year Member
SL Member
 
afterlifespecialist's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Rochester, NY
Posts: 102
Default

Originally Posted by teeboxaz View Post
Looking to see if anyone else has seen this. When driving at 80+ there is a electrical buzzing like noise coming from the instrument cluster area.

We just got this XB a few weeks ago and haven't really driven it that much.

This is repeatable every time if have tried. It actually seems to grow in intensity as the car goes faster.

I have a call into the dealer but I was hoping that someone else may have an idea of what this could be.

Thanks, TEEBOX
While I'm not totally sure this is the correct answer, but it sounds like air is getting forced through a small hole in the gap around the windshield. I had this happen on a truck I had not too long ago, and it was after the windshield was replaced. It can be very annoying, and in my situation it wasn't all the time. This would seem to be consistent with your problem being that you say it gets louder as you drive faster, as more air is being forced through the small hole. Try driving down a 2 lane road, at a rate of slower than 80 and see if an 18 wheeler coming at you creates enough wind to replicate the problem. Now that I think of it, I have had this happen with my box only a few times and at high rates of speed. I didn't think anything of it because of my prior experiences. I can't imagine there would be much for them to do except either replace the entire windshield or try and find the hole and seal it up. Either way it doesn't sound like fun. Good Luck.
afterlifespecialist is offline  
Old 02-14-2010, 06:55 PM
  #11  
Senior Member
10 Year Member
5 Year Member
SL Member
 
Zsanz's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: new york
Posts: 2,014
Default

its the flux capacitor.

you dont wanna know what happens when it hits 88
Zsanz is offline  
Old 02-14-2010, 08:56 PM
  #12  
Senior Member
10 Year Member
5 Year Member
Team ScionEyed
SL Member
iTrader: (1)

 
TheCCBox's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Mobile AL
Posts: 523
Default

Sh it I have been to 132 and I heard no noises LOL!!!!
TheCCBox is offline  
Old 03-14-2011, 09:47 PM
  #13  
Senior Member
10 Year Member
5 Year Member
SL Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 332
Default

I'm having this problem too but this happened when I replaced the factory wipers. I tried replacing two different sets and its still buzzing. The second set quiet down a little but it still buzz. It will not buzz when the wipers are wet. Any solution?
Schmohey is offline  
Old 03-14-2011, 10:50 PM
  #14  
Member
5 Year Member
SL Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Texas
Posts: 51
Default

It's the thermo clackson over heating
Tenfeathers is offline  
Old 03-15-2011, 07:19 AM
  #15  
Senior Member
SL Member
iTrader: (1)

 
Mdiesel64's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Long Island NY
Posts: 520
Default

It's probably just charlie sheen, WINNING inside your dash.


no, but on a serious note... i have a sound similar when i gun it, it goes away... im sure the dealership will rid this.
Mdiesel64 is offline  
Old 03-17-2011, 01:50 PM
  #16  
Senior Member
10 Year Member
5 Year Member
SL Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 332
Default

Do dealerships sell the exact wiper blade as the OEM which came with the car? I bought a set off trdsparks and the size is correct. But its not the same style.
Schmohey is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
airmankevin1
Scion tC 1G Owners Lounge
26
02-14-2018 01:23 PM
Fisqual
Scion xA/xB 1st-Gen Drivetrain & Power
3
09-22-2015 05:51 AM
SkillFreeJake
Scion tC 2G Aero & Exterior
17
07-27-2015 12:34 AM
ShawnMcc
Scion xB 1st-Gen Owners Lounge
3
07-11-2015 11:07 PM
GoodVibes
Scion xB 2nd-Gen Owners Lounge
3
03-10-2015 04:29 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 08 XB electrical type buzzing from dash area @ 80mph +


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.